Tereyağının birçok çeşidi mevcut olup, ürünün kalitesini belirlemek için kullanılabilecek bilgiler ambalaj üzerinde belirtilmektedir.
TEREYAĞI NEDEN UFALANIR: UZMAN AÇIKLAMASI
Tereyağı uzun süre buzdolabında saklandığında veya tekrar tekrar buzları çözüldüğünde parçalanabilir. Bu durumda sorun, ürünün kalitesiyle değil, saklama koşullarının ihlaliyle ilgilidir. Yağ donmamışsa ama yine de parçalanıyorsa, bu, üretim teknolojisinin ihlal edildiği anlamına gelir. Veya ürüne büyük miktarda bitkisel yağ eklenmiştir.
Tereyağı çok yumuşaksa veya pişirme sırasında tavada kararıyorsa kesinlikle kalitesizdir. Bu nedenle, bir dahaki sefere böyle bir ürünü satın almadan önce dikkatlice kontrol etmelisiniz.
HANGİ TEREYAĞI EN İYİSİDİR: ÜRÜN NE KADAR YAĞ İÇERMELİDİR?
Gıda güvenliği uzmanları öncelikle ürünün bileşimine dikkat etmenizi tavsiye ediyor. Genellikle üretici bu bilgiyi ambalajın üzerinde belirtir. Yüksek kaliteli tereyağında ilk etapta krema veya tam yağlı süt olduğu kabul edilir.
İçerik listesi bitkisel yağlar içeriyorsa, böyle bir ürünü satın almaktan kaçınmak daha iyidir. Bu petrolün fiyatı çok cazip olsa bile. Çünkü kalitesiz bir ürün sağlık açısından son derece tehlikeli olabilir ve pek de lezzetli olmayabilir.
Ayrıca tereyağının yağ içeriğine de dikkat etmekte fayda var. Bu bilgi hemen görülebilmesi için paketin ön yüzünde büyük harflerle yazılmıştır. Kaliteli ve lezzetli tereyağının yağ içeriği en az %72,5’tir.