Bazı yapılar yalnızca taş, çelik ve beton gibi maddelerden oluşmaz; bulundukları şehre ruh, kimlik ve hikaye katarlar. Tokyo Skytree, tam da bu tanıma uyan bir örnek! Japonya’nın kalbi olan Tokyo’da yükselen bu etkileyici kule, sadece bir televizyon ve radyo kulesi olmanın ötesinde, modern Japon mimarisinin, teknolojisinin ve kültürünün göz alıcı bir simgesi haline gelmiştir. Ancak bu yapının ardında yalnızca mühendislik mucizeleri değil, aynı zamanda geniş bir vizyon, ayrıntılara duyulan büyük bir dikkat ve yüksek bir maliyet yer almaktadır.
Hadi, Tokyo Skytree’nin hikayesini birlikte inceleyelim.
Tüm hikaye televizyon sinyalleriyle başladı.
Tokyo Skytree’nin temeli 2008 yılında atıldı.
Açılış öncesinde özel bir ziyaret gerçekleşti.
Kulenin inşası tamalandı ve 22 Mayıs 2012’de büyük bir açılış yaptı.
Neden tam 634 metre?
Peki, bu yapının maliyeti ne kadar?
Tokyo Skytree, yalnızca bir estetik yapı değil, aynı zamanda Japon mimarisinin ve modern mühendisliğin muhteşem bir birleşimidir.
Skytree sadece bir kule değil, aynı zamanda bir yaşam alanıdır!
Kulenin gece ışık gösterileri nefes kesici.
Tokyo Skytree, Japonya’nın sadece gökdelenlerden oluşmadığını, aynı zamanda kültür, teknoloji ve sanatın harmanlandığı bir medeniyetin eseridir.
Türkiye’ye üçüncü Nobel’i getiren ekonomist Daron Acemoğlu’nun, Galatasaray Lisesi’ndeki anıları ödülle beraber bir kez daha gündeme geldi. O anıları Acemoğlu’nun Galatasaray Lisesi’nden sıra arkadaşı Saruhan Doğan anlattı.
Bakanlığın sitesinde yer alan duyuruda, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı dış finansman programı çerçevesinde avro cinsinden 2030 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere bugün Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan ve Societe Generale’ye yetki …